About us

Öppettider 2022

Vi har bestämt att ha öppet även fredagar under våren för att minska trängsel. Och under september blir det inte öppet onsdagar och torsdagar eftersom vi kommer ha fullt upp med att packa lökar men en vecka längre för att ni ska hinna njuta av dahliablomningen och köpa lökar i vårt stora plocklager. 

Dahliaförsäljning och vårblomning

1 april - 22 maj: Fredag - söndag 12 - 17

Stängt långfredag och påskafton

Öppet söndag påskdagen 17/4 och måndag annandag påsk 18/4

23 maj - 2 augusti: Stängt

Dahliautställning (Caféet öppnar)

3 augusti - 28 augusti: Onsdag - söndag 12 - 17

Dahliautställning och lökförsäljning

2 september - 18 september: Fredag - söndag 12 - 17

 

Caféet

Öppet under våra ordinarie öppettider från 3e augusti till 18e september. Stängt före 3e augusti.

Meny

Fikabuffé med kakor, bullar, muffins, mandeltårtor och hemgjord säsongens bärpaj.20:-/hgFikabuffé – välj och gör er egen fika, stor eller liten, välj själva, ni betalar 20:- per hekto.                          
Smörgåsar/Toast50:-/60:- /stDet innebär att ni kan välja lite av varje och om det blir exempelvis 0,2 kg betalar ni endast 40:-                          
Kaffe/te inklusive påtår23:-                           
Olika drycker12-20:- /stAvnjuter er fika gör ni antingen i Panoramasalen med utsikt över hobbyträdgården, i ladan, lusthuset eller ute i trädgården. Har ni hund med er får ni gärna fika tillsammans i matsalen ”Hönshuset”.                          
Triumf glass15-32:- /st                           

 

Utställningar

 

Pelargonutställning

Det finns så många sorters pelargoner med imponerande variation på växtsätt, blad, doft och blomning. 50 favoritsorter blommar i utställningen från augusti till september och går att kolla på under våra öppettider.

Dahliautställning

Vi är kända för vår dahliautställning som Jan Ansbjer började med år 2002. 400 sorters dahlior växer i trädgården och är markerade med namn så ni kan välja ut era favoriter. I trädgården finns totalt cirka 5000 dahliaplantor som ger en enorm färgprakt. Utställningen är öppen i augusti till september, se öppettider.

Tulpan- och narciss-utställning

En del av sorterna vi säljer kan ni se i blom april och maj, se öppettider.

Historisk miniutställning

Officersmässen i ladan har vi ordnat tillsammans med SHIR (Svenska Historiska Infanteri Regemente) som visar upp karolinernas 1700-tal.

Hobbyträdgård

I vår visningsträdgård finns blomutställningarna och inspiration. Rullstolsanpassat, hundvänligt och barnvänligt. Studsmattor, kaniner, höns, fiskar och sittplatser. Varva ner, njut, upplev.

 

Butiken

 

I butiken säljer vi hängamplar, väggamplar, inomhuskrukor, och en massa spännande material som floristerna använder för att göra sina fantastiska kreationer för er som vill skapa själva. Dekorationsfåglar, fjärilar, snäckor, troll, porslinssvampar, fågelbad, regnmätare, väggkrokar och mycket annat. Stort utbud av klätterstöd från små i kruka till stora för trädgården. Stort utbud av odlingskrukor i plast med olika färger och storlekar.

Dahliaknölar

Från öppningsdagen räknar vi med att ha 300 sorters dahliaknölar till försäljning i butiken. Fler sorter finns att förboka i vår webbutik. Vi brukar ha en hel del sorter kvar till början av maj. Från fredag 13 maj börjar utförsäljningen av kvarvarande knölar. Vi tar varje år hem knölar med odlarkvalitet som vi granskar och påsar själva för att ni ska ha största möjliga förutsättningar till ett lyckat odlingsresultat. Dessutom har vi delat egenodlade sorter som kompletterar utbudet. En del sorter är unika och säljs inte av någon annan i Sverige. Priset är 37:- per dahliaknöl. Handlar ni i butiken och köper 10 stycken eller fler betalar ni endast 34:- per styck. Vi är störst på försäljning av dahliaknölar inom EU.

Liljelökar

Liljelökar säljer vi i butiken under april till mitten av maj, odlarkvalitet från 11:-/stk till 34:-/stk. Kan även beställas via vår webbutik.

Pelargoner

Rotade pelargonsticklingar och större plantor säljs i butiken. Från 35:-/stk.

Tulpaner och narcisser

Tulpanlökar och påskliljelökar köps i vår webbutik och i butiken under september. Ni kan besöka oss i september, titta på vår dahliautställning och köpa lökar. Under april och maj kan ni köpa dahliaknölar och liljelökar samtidigt som ni tittar på tulpaner och påskliljor som även finns att köpa en del krukade. 

Kanonprishörnan

Gör klipp i vår kanonprishörna, mängder av produkter med 50-70% lägre pris än normala butikspriset.

Hattrummet

Sommarhattar, strandhattar, trädgårdshattar, barnhattar och kepsar har blivit en stor produkt eftersom vi har många olika och mycket bra priser från vår Danska leverantör.  Även ett stort utbud av plåtskyltar både retro och speciella.