About us

Stängt 2021

Juni stängt

Juli, Augusti och t.o.m. 12:e september 2021

Trädgårdsutställningar med dahlior, liljor och öppet café

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: 12:00 – 17:00
Torsdag: 12:00 – 17:00
Fredag: 12:00 – 17:00 
Lördag: 12:00 – 17:00 
Söndag: 12:00 – 17:00

Vårt café har samma öppettider under juli till 12:e september.

Caféet

 

Meny

Fikabuffé med kakor, bullar, muffins, mandeltårtor och hemgjord säsongens bärpaj.20:-/hgFikabuffé – välj och gör er egen fika, stor eller liten, välj själva, ni betalar 20:- per hekto.                          
Smörgåsar/Toast50:-/60:- /stDet innebär att ni kan välja lite av varje och om det blir exempelvis 0,2 kg betalar ni endast 40:-                          
Kaffe/te inklusive påtår23:-                           
Olika drycker12-20:- /stAvnjuter er fika gör ni antingen i Panoramasalen med utsikt över hobbyträdgården, i ladan, lusthuset eller ute i trädgården. Har ni hund med er får ni gärna fika tillsammans i matsalen ”Hönshuset”.                          
Triumf glass15-32:- /st                           

 

Utställningar

 

Pelargonutställning

Det finns så många sorters pelargoner med imponerande variation på växtsätt, blad, doft och blomning. Över 300 sorter blommar i utställningen från april till september.

Dahliautställning

Vi är kända för vår dahliautställning som Jan Ansbjer började med år 2001. 400 sorters dahlior växer i trädgården och är markerade med namn så ni kan välja ut era favoriter. I trädgården finns totalt cirka 5000 dahliaplantor som ger en enorm färgprakt. Börjar blomma i mitten på juli och ger ett fantastiskt färghav med sina blommor i augusti till september.

Liljeutställning

Vi har 75 olika sorters liljor från 20cm till 1,7m höga och en del av dem luktar underbart! I juni blommar en del låga sorter, men liljornas praktmånad är juli. Besökarna gläds åt den kraftfulla färgprakten som de ger. Det är stimulerande att kunna visa upp så många sorter och varianter eftersom det är få som sett detta.

Inspirationsutställning / DIY-utställning

Inspirationsutställning om tillverkning av halsband och armband. Se exempel och idéer om hur de knyts och tillverkas. Mycket av materialet kan köpas i butiken.

Historisk miniutställning

Historisk miniutställning om brott och straff uppsatt av Mats Thuresson ifrån föreningen SHIR vilka är stationerade här på Magnolia och visar mer i officersmässen i ladan. Officersmässen har vi ordnat tillsammans med SHIR (Svenska Historiska Infanteri Regemente) som visar upp karolinernas 1700-tal.

Hobbyträdgård

I vår visningsträdgård finns blomutställningarna och inspiration. Rullstolsanpassat, hundvänligt och barnvänligt. Studsmattor, kaniner, höns, fiskar och sittplatser. Varva ner, njut, upplev.

 

Butiken

 

I butiken säljer vi hängamplar, väggamplar, inomhuskrukor, och en massa spännande material som floristerna använder för att göra sina fantastiska kreationer för er som vill skapa själva. Dekorationsfåglar, fjärilar, snäckor, troll, porslinssvampar, fågelbad, regnmätare, väggkrokar och mycket annat. Vi har även ett stort utbud av tillbehör för scrapbooking. Stort utbud av klätterstöd från små i kruka till stora för trädgården. Stort utbud av odlingskrukor i plast med olika färger och storlekar.

Dahliaknölar

Från öppningsdagen räknar vi med att ha 250 sorters dahliaknölar till försäljning i butiken. Fler sorter finns att förboka i vår webbutik. Vi brukar ha en hel del sorter kvar till mitten av maj då utförsäljning börjar av kvarvarande knölar. Vi tar varje år hem knölar med odlarkvalitet som vi påsar själva för att ni ska ha största möjliga förutsättningar till ett lyckat odlingsresultat. Dessutom har vi delat egenodlade sorter som kompletterar utbudet. En del sorter är unika och säljs inte av någon annan i Sverige. Priset är 37:- per dahliaknöl. Handlar ni i butiken och köper 10 stycken eller fler betalar ni endast 34:- per styck. Vi är störst på dahliaknölar inom EU.

Liljelökar

Liljelökar under april till mitten av maj, odlarkvalitet från 7:-/stk till 22:-/stk.

Pelargoner

Rotade pelargonsticklingar och större plantor av minst 150 sorter. Från 35:-/stk.

Kanonprishörnan

Gör klipp i vår kanonprishörna, mängder av produkter med 50-70% lägre pris än normala butikspriset.

Hattrummet

Sommarhattar, strandhattar, trädgårdshattar, barnhattar och kepsar har blivit en stor produkt eftersom vi har många olika och mycket bra priser från vår Danska leverantör.  Även ett stort utbud av plåtskyltar både retro och speciella.