Utställningar

Pelargonutställning

Det finns så många sorters pelargoner med imponerande variation på växtsätt, blad, doft och blomning. Över 350 sorter blommar i utställningen från april till september. Nytt för 2019 är att vi har en webbshop för pelargonsticklingar.

Dahliautställning

Vi är kända för vår dahliautställning som Jan Ansbjer började med år 2001. 300 sorters dahlior växer i trädgården och är markerade med namn så ni kan välja ut era favoriter. I trädgården finns totalt cirka 4000 dahliaplantor som ger en enorm färgprakt. Börjar blomma i mitten på juli och ger ett fantastiskt färghav med sina blommor i augusti till september.

Fuchsiautställning

75 olika sorters fuchsior med en otrolig variation på blommor, blad och växtsätt. Börjar blomma i maj, men den stora blomningsperioden är mitten juni till september.

Liljeutställning

Vi har 75 olika sorters liljor från 20cm till 1,7m höga och en del av dem luktar underbart! I juni blommar en del låga sorter, men liljorna praktmånad är juli. Besökarna gläds åt den kraftfulla färgprakten som de ger. Det är stimulerande att kunna visa upp så många sorter och varianter eftersom det är få som sett detta.

Inspirationsutställning / DIY-utställning

Inspirationsutställning om tillverkning av halsband och armband. Se exempel och idéer om hur de knyts och tillverkas. Mycket av materialet kan köpas i butiken.

Historisk miniutställning

Historisk miniutställning om brott och straff uppsatt av Mats Thuresson ifrån föreningen SHIR vilka är stationerade här på Magnolia och visar mer i officersmässen i ladan. Officersmässen har vi ordnat tillsammans med SHIR (Svenska Historiska Infanteri Regemente) som visar upp karolinernas 1700-tal.

Soffutställning

Njut av våra soffor med egen design och tillverkning. Vi har dem utplacerade inomhus och ute i trädgården. De har blivit ett populärt inslag för att titta på, fotograferas och sitta ner för en stunds njutning. Varva ner, njut, upplev.

Trollriket

I trädgården har vi installerat en trädgårdsutställning med troll bland mossa och ormbunkar.

Utställning av egenproducerade artiklar

I hela anläggningen visar vi egenproducerad inredning som bara visas och säljs här i vår anläggning.

Hobbyträdgård

I vår visningsträdgård finns blomutställningarna och inspiration. Rullstolsanpassat, hundvänligt och barnvänligt. Studsmattor, kaniner, höns, fiskar och sittplatser. Varva ner, njut, upplev.