Om beställning av våra dahlior

Vi har sedan 2002 köpt knölar från Holland med odlarkvalitet som vi påsar själva. Våren 2021 blir det 556 sorter. På så sätt har vi högsta kvalitén till lägsta priset! Knölarnas kvalité ger er bästa möjliga förutsättningar till ett lyckat odlingsresultat. Vi har även egenodlade sorter som kompletterar utbudet och en del sorter är unika och säljs inte av någon annan i Sverige. Dahlior är vackra, prisvärda och lättskötta, dessutom blommar de länge (från mitten eller slutet av juli tills första frosten). Därför borde alla med egen trädgård (eller balkong med plats för kruka) pryda rabatterna med några dahlior!                                                           Vi har utfört vår webbutik så att ni som först lägger Beställning på hösten har störst chans att få alla sorter som ni bokar. Odlarna i holland rapporterar kontinuerligt om de misslyckas med odlingen av någon sort eller någon sort uppvisar sjukdom i någon form så blir hela fältet kasserat. 

Sedan när odlarna levererar till grossisterna inventeras antalet av varje sort, bedöms om de håller odlarkvalitet och kontrolleras åter av personal från Jordbruksverket att allt är friskt. Då har vi ytterligare några sorter som vi får mindre av och någon enstaka sort som vi inte alls får. Normalt får vi reda på vilka sorter vi inte får före nyår. Av 556 sorter får vi inte alls ca. 10 sorter och ytterligare 15 sorter som vi får mindre av än vi beställt. 

Vi sänder ut meddelande om vilka få sorter som ni inte får. Har ni inte fått något meddelande i mitten av januari är det troligt att ni får alla önskade sorter.

När vi har fått knölarna från Holland, som lagrats i optimala kyllager, kvalitetskontrollerar och påsar vi dem och då blir det ytterligare några få sorter som inte räcker till alla och det får ni reda på via e-post 10 mars. Turordningsregel på ordernummer gäller. Många sorter får vi fram några extra av som vi lägger in till försäljning runt 10 mars. Det får ni reda på om ni har lagt bevakning av sorten. Det rör sig om 5000 – 7000 st av många sorter som tillkommer 10 mars. 

Ni har hela tiden kvar de sorter ni har på ert konto för vårbeställning och 10 mars eller senare går ni in och slutför ordern.