Om oss och öppettider

Om Magnolia Nossebro AB

Magnolia är ett familjeföretag som drivs av Jan Ansbjer, Gunilla Emanuelsson, Joel Ansbjer, Sanna Ansbjer och extrapersonal under säsongerna. Jan startade med dahliautställning och försäljning år 2002 och har lång erfarenhet av odling. Han är uppvuxen med ekologisk grönsaksodling och djur, sedan blev det annan företagsamhet ihop med brodern Bo innan det blev Magnolia på heltid. Sedan startade sonen Joel upp webbutiken och vi blev störst på försäljning av dahlior i EU. Den stora dahliautställningen är känd och välbesökt.

Öppettider 2023 och program

Stängt från 22 maj till 1 augusti

Augustiförsäljning, utställning och café 2 augusti - 31 augusti 

Premiäröppnar: onsdag 2 augusti

Öppet: onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. (Måndagar, tisdagar stängt.)

Tid: Klockan 12 - 17

Utställning: över 800 sorters dahlior

Försäljning: Över 50 sorters pelargonsticklingar. + övrigt i butiken

Café: Öppet samma tider

Höstförsäljning, utställning och café 1 - 17 september 

Öppet: fredagar, lördagar och söndagar. (Måndagar - torsdagar stängt.)

Tid: Klockan 12 - 17

Utställning: 800 sorters dahlior fram till 10 september för sista helgen är det skördefest.

Försäljning: Tulpanlökar, narcisslökar och övriga sorters vårlökar nyinkomna från Holland. Vi packar och fyller på fler i vårt plocklager för varje vecka + övrigt i butiken. Skördefest sista helgen då även dahlior säljs för självplock.

Café: Öppet samma tider

Skördefest: fredag 15 - söndag 17 september, program se längre ner.

Caféet

Öppet under våra ordinarie öppettider från 31 mars till 21 maj och från 2 augusti till och med 17e september. Stängt juni och juli.

Meny

Fikabuffé med kakor, bullar, muffins, mandeltårtor och hemgjord säsongens bärpaj.25:-/hgFikabuffé – välj och gör er egen fika, stor eller liten, välj själva, ni betalar 25:- per hekto.                          
Smörgåsar/Toast65:-/70:- /stDet innebär att ni kan välja lite av varje och om det blir exempelvis 0,2 kg betalar ni endast 50:-                          
Kaffe/te inklusive påtår27:-                           
Olika drycker15-20:- /stAvnjuter er fika gör ni antingen i Panoramasalen med utsikt över hobbyträdgården, i ladan, lusthuset eller ute i trädgården. Har ni hund med er får ni gärna fika tillsammans i matsalen ”Hönshuset”.                          
Triumf glass18-36:- /st                           

 Skördefest

Sista helgen fredag 15e - söndag 17e september är det självplock på dahliablommor och dahliaknölar. Gräv upp dahliaknölar med eller utan blommor och blad, lagra och dela nästa vår. För att fördela besöksantalet under helgen tar vi på fredagen 5:- styck för dahliablommor och 50:- st för dahliaknölar när det är 800 sorter att välja på. På lördagen kostar dahliablommor 3:- styck och dahliknölar 40:- styck. På söndag får alla plocka en bukett dahliablommor ni kan hålla i en hand gratis och dahliaknölar kostar 30:- styck.

Vårt plocklager är denna helgen välfyllt med 400 sorters tulpanlökar, narcisslökar och övriga vårlökar.

Utställningar 

 

Pelargonutställning

Det finns så många sorters pelargoner med imponerande variation på växtsätt, blad, doft och blomning. 50 favoritsorter blommar i utställningen från augusti till september. Vi tar de sticklingar vi hinner under juni och juli. Från 2 augusti och så långt de räcker säljs de som rotade sticklingar och ett mindre antal större plantor.  

Dahliautställning

Vi är kända för vår dahliautställning som Jan Ansbjer började med år 2002. 800 sorters dahlior växer i trädgården och är markerade med namn så ni kan välja ut era favoriter. I trädgården finns totalt cirka 5000 dahliaplantor som ger en enorm färgprakt. Utställningen är öppen i augusti till september, se öppettider.

Tulpan- och narciss-utställning

Tulpaner, narcisser och övriga sorter i vårt sortiment som blommar i växthuset och trädgårdsutställningen med olika tider under våren totalt, över 400 sorter. Först att blomma är snödroppar, krokus och scilla som tidiga vårar kan börja bli överblommade när vi öppnar på våren. Sedan kommer pärlhyacinter, tidiga små narcisser och tidiga tulpaner och sedan de pampiga tulpanerna och narcisserna. Vi kommer att försöka ha större spridning på blomningen av de krukade i växthuset. De krukade är till salu för njutning och kan sedan planteras för framtida njutning. Köp även blommor i trädgården, självplock av 400 sorter med eller utan lökar. 

 

Historisk miniutställning

Officersmässen i ladan har vi ordnat tillsammans med SHIR (Svenska Historiska Infanteri Regemente) som visar upp karolinernas 1700-tal.

Hobbyträdgård

I vår visningsträdgård finns tulpan och narciss-utställning på våren och dahlia-utställningen i augusti och september. Övriga hobbyträdgården hinns inte med p.g.a. det stora intresset för dahlior och vårlökar.  Rullstolsanpassat, hundvänligt och barnvänligt.

Butiken

 

I butiken säljer vi hängamplar, väggamplar, inomhuskrukor, och en massa spännande material som floristerna använder för att göra sina fantastiska kreationer säljer vi i för er som vill skapa själva. Dekorationsfåglar, fjärilar, snäckor, troll, porslinssvampar och mängder av sticks. Stort sortiment gjutjärn och smideshandtag, krokar dörrkläppar mm.  Fågelbad, regnmätare, och mycket annat. Stort utbud av klätterstöd från små i kruka till stora för trädgården. Stort utbud av odlingskrukor i plast med olika färger och storlekar.

Dahliaknölar

Från öppningsdagen räknar vi med att ha mellan 400 - 500 sorters dahliaknölar till försäljning i vårt populära plocklager. Fler sorter finns att förboka/köpa i vår webbutik. Vi brukar ha en hel del sorter kvar till början av maj. Från fredag 12 maj börjar utförsäljningen av kvarvarande knölar. Vi tar varje år hem knölar med odlarkvalitet som vi granskar och påsar själva för att ni ska ha största möjliga förutsättningar till ett lyckat odlingsresultat. En del sorter är unika och säljs inte av någon annan i Sverige. Priset är 39:- per dahliaknöl. Handlar ni i butiken och köper 10 stycken eller fler betalar ni endast 36:- per styck. Vi är störst på försäljning av dahliaknölar inom EU.

Liljelökar

Liljelökar säljer vi i butiken under april till början av maj, odlarkvalitet från 12:-/stk till 34:-/stk. Kan även beställas via vår webbutik. Vilka vi får tag på av odlarkvalitet blir inte klart förrän i december när Holländarna har skördat färdigt. 

Pelargoner

Rotade pelargonsticklingar och större plantor säljs i butiken i augusti. Från 39:-/stk.

 

Tulpaner och narcisser

Tulpanlökar, påskliljelökar och övriga vårlökar köps i vår webbutik och i butiken under september. Ni kan besöka oss i september, titta på vår dahliautställning och köpa lökar från vårt populära plocklager. Under april och maj kan ni köpa dahliaknölar och liljelökar samtidigt som ni tittar på tulpaner och påskliljor som finns att köpa krukade och som självplock i trädgårdsutställningen. 

Kanonprishörnan

Gör klipp i vår kanonprishörna, mängder av produkter med 50-70% lägre pris än normala butikspriset.

Hattrummet

Sommarhattar, strandhattar, trädgårdshattar, barnhattar och kepsar har blivit en stor produkt eftersom vi har många olika och mycket bra priser från vår Danska leverantör.  Även ett stort utbud av plåtskyltar både retro och speciella.