Om oss och öppettider

Om Magnolia Nossebro AB

Magnolia är ett familjeföretag som drivs av Jan Ansbjer och hans barn Joel och Sanna, med extrapersonal under säsongerna. Jan startade med dahliautställning och försäljning år 2002 och har lång erfarenhet av odling. Han är uppvuxen med ekologisk grönsaksodling och djur, sedan blev det annan företagsamhet ihop med brodern Bo innan det blev Magnolia på heltid. Sedan startade sonen Joel upp webbutiken och vi blev störst på försäljning av dahlior i EU. Den stora dahliautställningen är känd och välbesökt.

Öppettider 2024 

Våröppet

5e april - 26e maj Fredag - Söndag kl 12 - 17

Sensommaröppet
Augusti Onsdag - Söndag kl 12 - 17
1 september - 15 september Fredag - Söndag kl 12 - 17
Skördefest 21 - 22 september Lördag - Söndag kl 12 - 17

Caféet

I caféet hittar ni sötsaker i vår Fikabuffé där ni handlar per hekto, glass, kalla drycker, kaffe och te. 

 Skördefest

Efter en succé förra året planerar vi Skördefest i år igen Lördag - Söndag 21a - 22a september. Då har vi självplock på dahliablommor och dahliaknölar. Gräv upp dahliaknölar med eller utan blommor och blad, lagra och dela nästa vår. 

För att fördela besöksantalet under helgen tar vi på lördag 50:- st per dahliaknöl när det är 800 sorter att välja på och på söndag 35:- st. Ta med egen spade och något att ha knölarna i och hink, påse eller låda att ha dahliablommorna i som ingår till de dahlior ni köper. Vi har påsar, sopsäckar, papplådor och plastlådor till salu. 

Vårt plocklager är denna helgen välfyllt med 400 sorters vårlökar. Vi har även slutrea på pelargonsticklingar. Caféet är öppet.

Utställningar 

Pelargonutställning

Det finns så många sorters pelargoner med imponerande variation på växtsätt, blad, doft och blomning. 50 favoritsorter blommar i utställningen från augusti till september. Vi tar de sticklingar vi hinner under juni och juli. Från 2 augusti och så långt de räcker säljs de som rotade sticklingar och ett mindre antal större plantor. Vi återstartar vår odling av pelargonsticklingar i Spanien så om allt går bra har vi åter sticklingar med god växtkraft på våren att erbjuda som innan pandemin.

Dahliautställning

Vi är kända för vår dahliautställning som Jan Ansbjer började med år 2002. Mer än 850 sorters dahlior växer i trädgården och är markerade med namn så ni kan välja ut era favoriter. I utställningen finns totalt cirka 5000 dahliaplantor som ger en enorm färgprakt. Utställningen är öppen i augusti till september, se öppettider. Vi har utökat landen med självplock av dahliablommor så nu finns det många sorter att välja på för en bukett att ta med hem eller ge bort. 

Tulpan- och narcissutställning

Tulpaner, narcisser och övriga vårlökar i vårt sortiment blommar i växthuset och trädgårdsutställningen under våren, totalt över 500 sorter. Först ut att blomma är snödroppar, krokus och scilla som tidiga vårar kan börja bli överblommade när vi öppnar på våren. Sedan kommer pärlhyacinter, tidiga små narcisser och tidiga tulpaner och sedan de pampiga tulpanerna och narcisserna. Vi har stor spridning på blomningen eftersom vi har både i växthus och i trädgården. Krukade vårlökar är till salu och kan sedan planteras för framtida njutning. Köp även blommor i trädgården, självplock av 500 sorter med eller utan lök.

Historisk miniutställning

Officersmässen i Ladan har vi ordnat tillsammans med SHIR (Svenska Historiska Infanteri Regemente) som visar upp karolinernas 1700-tal.

Hobbyträdgård

I vår visningsträdgård finns tulpan- och narcissutställning på våren och dahliautställningen i augusti och september. Övriga hobbyträdgården hinns inte med p.g.a. det stora intresset för dahlior och vårlökar.  Rullstolsanpassat, hundvänligt och barnvänligt.

Butiken

I butiken säljer vi hängamplar, väggamplar, inomhuskrukor, och en massa spännande floristmaterial. Dekorationsfåglar, fjärilar, snäckor, troll, porslinssvampar och mängder av sticks. Stort sortiment gjutjärn och smideshandtag, krokar dörrkläppar mm.  Fågelbad, regnmätare, och mycket annat. Stort utbud av klätterstöd från små i kruka till stora för trädgården. Stort utbud av odlingskrukor i plast med olika färger och storlekar.

Dahliaknölar

Från öppningsdagen i april räknar vi med att ha mellan 400 - 500 sorters dahliaknölar till försäljning i vårt populära plocklager. Fler sorter finns att förboka/köpa i vår webbutik. Vi brukar ha en hel del sorter kvar till början av maj. Vi tar varje år hem knölar med odlarkvalitet som vi granskar och påsar själva för att ni ska ha största möjliga förutsättningar till ett lyckat odlingsresultat. En del sorter är unika och säljs inte av någon annan i Sverige. Priset är 47:- per dahliaknöl. Handlar ni i butiken och köper 10 stycken eller fler betalar ni endast 44:- per styck. Vi är störst på försäljning av dahliaknölar inom EU.

Liljelökar

Liljelökar säljer vi i butiken från öppningsdagen i april och så långt de räcker. Två eller tre lökar i varje påse för 47:- . Handlar ni i butiken och köper 10 stycken eller fler betalar ni endast 44:- per påse. Kan även beställas via vår webbutik. Vilka vi får tag på av odlarkvalitet blir inte klart förrän i december när Holländarna har skördat färdigt. 

Pelargoner

Rotade pelargonsticklingar och större plantor säljs i butiken i augusti från 45:-/stk. Eventuellt har vi återigen pelargonsticklingar som vi odlat i Spanien till salu under våren. Följ våra sociala medier eller prenumerera på vårt nyhetsbrev för uppdateringar.

Tulpaner och narcisser

Tulpanlökar, påskliljelökar och övriga vårlökar köps i vår webbutik och i butiken under september. Ni kan besöka oss i september, titta på vår dahliautställning och köpa lökar från vårt populära plocklager. Under april och maj kan ni köpa dahliaknölar och liljelökar samtidigt som ni tittar på tulpaner och påskliljor som finns att köpa krukade och som självplock i trädgårdsutställningen. 

Kanonprishörnan

Gör klipp i vår kanonprishörna, mängder av produkter med 50-70% lägre pris än normala butikspriset.

Hattrummet

Sommarhattar, strandhattar, trädgårdshattar, barnhattar och kepsar har blivit en stor produkt eftersom vi har många olika och mycket bra priser från vår Danska leverantör.  Även ett stort utbud av plåtskyltar både retro och speciella.